HSRO STEDENBOUW EN RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

HSRO Stedenbouw, ruimtelijke ordening en ruimtelijke ontwikkeling
HSRO HOME KNOPBEL HSRO 0487-542906HSRO mail adres info@hsro.nl
 
BEL HSRO 0487-542906HSRO mail adres info@hsro.nlHSRO Kijk op pinterest naar referentiesgoogle plus icoonHSRO OP FACEBOOKHSRO op linkedin

© HSRO Afferden (gld) 2014

    0487-542906      info@hsro.nl

Disclaimer

HSRO gaat praktisch om met duurzaamheid. Idealisme is mooi,  schoonheid en geld besparen is beter.  Volgens de VN-commissie Brundtland sluit duurzame ontwikkeling  aan op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Duurzaamheid vertalen in de gebouwde omgeving is eigenlijk simpel. Duurzame stedenbouw is  gewoon stedenbouw die lang meegaat en blijft voldoen aan actuele eisen. Wij kijken  daarbij ook naar de sociale en economische kanten van een project. De vraag waarom iemand ergens graag wil wonen is voor ons het startpunt.

 

Een plan duurzamer maken zit vooral in kennis van de omgeving  en de vaardigheid  goede ideeën en kansen  te  zien. Bij de uitwerking van een stedenbouwkundig plan draait het om vakmanschap en keuzen maken. Wij gaan voor volwaardig groen, optimale bezonning,  minder verharding, stimuleren van fietsverkeer, parkeren onder zonnedaken, slimmer omgaan met water,  voorzieningen op loopafstand  en aanpasbare gebouwen. Samen met het zoeken naar identiteit, variatie en het bedenken van verkavelingen die bijdragen aan sociale interactie zijn dat middelen die de duurzaamheid van een woonwijk op een natuurlijke wijze beter maken.

 

Door gebouwen te onderzoeken op herbruikbaarheid verlengen we de levensduur en dragen we bij aan behoud van cultuur-historie. In de Huissensche waarden doen we dat door "ruimte voor de rivier" te combineren met nieuwe natuur en meer recreatie. Het mooie is dat maatschappelijke doeken mede betaald worden uit zandwinning. In Appeltern zijn we bezig om één van de meest duurzame recreatieparken van Nederland te ontwikkelen. Daarbij streven we naar zelfvoorzienendheid en  een gesloten systeem.

 

 

 

Duurzaamheid

icoon om terug te gaan